Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър Нова твНа всички е ясно, че

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър Нова твНа всички е ясно, че
Коментари Харесай

Милен Велчев: Постоянно се говори за криза, а ние сякаш никога не сме излизали от нея, така ще доведем страната до ускорена инфлация

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър Нова тв

На всички е ясно, че бюджетните сметки са еманация на политиката на едно болшинство, каквото сега не съществува. Мнозинството би трябвало да поеме отговорност за бюджета, а сега имаме едно служебно държавно управление, за което всички се надяваме, че скоро ще бъде заместено от постоянно. Тогава уповавам се, че ще се оформи и болшинство. Прав е министърът на финансите, че отговорност носят народните представители, само че явно те не желаят да носят отговорност за това, което те назовават празен чек, който да се харчи по осмотрение на държавното управление.

Това разяснява в ефира на Нова тв бившят финансов министър Милен Велчев.

Има един по-базисен въпрос. Законът за обществените финанси разрешава едно по-свободно боравене със средствата, които са заложени в бюджета. Не се разрешава да бъдат надхвърлени гласуваните разноски. Затова държавното управление желае нарастване на разноските. Но ние би трябвало да си зададем въпроса по какъв начин би трябвало да се ръководи бюджет в миг на излизане от рецесия. Ние свинахме да приказваме, че сме в миг на ръководство на рецесия. Сякаш в никакъв случай не сме излизали от една или друга рецесия. Истината от икономическа позиция е, ч е от време на време ние влизаме в рецесия, след което последователно излизаме. Тази година ние излизаме бързо от рецесията и сякаш предстоящите параметри на Брутният вътрешен продукт ще порастват с високи темпове. Това значи по-малко напрежение върху държавните финанси и значи противопоставяне от страна на бюджета на този бърз напредък. Ако се вършим, че продължаваме да сме в рецесия и генерираме огромен недостиг, с цел да се борим с нея, а това става в изискванията на напредък, резултата ще е ускорена инфлация, разяснява той. 

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР